De markt zit in een positieve flow

De tweede editie van de Business en Technology update werd gehouden in het ‘huis’ van Printmedianieuws in Haarlem. Het format was een rondetafelgesprek met experts en daarom heen gasten die luisterden of mee konden praten. Een leuke formule afgekeken van “de Wereld draait door”.

Het ambitieuze programma maakte veel van de onderwerpen die op dit moment leven in de industrie bespreekbaar. De algemene mening is dat de markt een positieve beweging volgt. Optimisme overheerst. Nieuwe kansen worden nu benut en technologie wordt ondergeschikt aan marketing. Productdenken en standaardisatie zijn de grote winnaars in de markt.

Verspreid over de twee basisonderwerpen ‘business’ en ‘technology’, werden de blokken ingevuld door: Jolanda van Drie (Prindustry), Theo van den Broek (ISI Publishing Innovators), Erik Timmermans (Papier en Karton), Menno Mooij (onafhankelijk consultant en partner ISI) en Erik Klute (Konica Minolta). 

Centraal richting 2019 stonden de volgende onderwerpen op het programma: inrichten nieuw elan voor sales en marketing rondom het medium print, ontwikkelingen in online web-to-print, milieu-aspecten in print, arbeidsverhoudingen, opleidingen en cao-ontwikkelingen. In de techniek aandacht voor o.a. hifi-color, all-in-one production en standaarden. 

Lees het hele verslag op Printmedianieuws. Nu met een gratis introductie abonnement!

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK