De opvouwbare smartphone komt er aan

Samsung presenteerde onlangs zijn opvouwbare smartphone, een schermtechnologie waar de afgelopen jaren vaak over is gesproken. Nog niemand heeft het toestel mogen vasthouden, het gaat om een prototype.
De telefoon heeft twee standen: dicht is het een smartphone met een 4,58-inch scherm. Eenmaal open ligt er een 7,3-inch apparaat in je handen – iets kleiner dan een iPad mini. Op dat grotere scherm is het volgens Samsung mogelijk om drie apps tegelijkertijd te tonen. Op het toestel draait een aangepaste versie van Android.
Samsung zegt de primeur te hebben. Er is echter een andere leverancier die het product al levert!

Royole Corporation introduceert ’s werelds eerste commerciële opvouwbare smartphone, een combinatie van mobiele telefoon en tablet met een flexibel scherm, de Royole FlexPai.

FlexPai maakt gebruik van Qualcomm’s nieuwste Snapdragon 8-serie vlaggenschip SoC, waarin de krachtigste AI en de meest geavanceerde chipprocestechnologie worden geïntegreerd. De camera-opstelling bestaat uit een 20-megapixel-telelens en een 16-megapixel groothoeklens, die dankzij de dual view-cameramodus kan worden gebruikt voor zowel normale foto-opnamen als het nemen van een selfie. Fast-charge wordt aangedreven door de eigen Ro-Charge-technologie van het bedrijf, die een snelheidsverhoging van 40% oplevert. Andere functies zijn ook direct beschikbaar op het apparaat, waaronder uitbreidbare opslag met MicroSD, vingerafdruk-ID, opladen via USB-C, stereoluidsprekers en meer. Een vollediger lijst met productkenmerken is te vinden op de website van Royole (www.royole.com/FlexPai).

Gelijk met de introductie van FlexPai kondigt Dr. Bill Liu, oprichter en CEO van Royole zijn “Global Developer Support Project”. Het bedrijf zal (USD) $30 miljoen gebruiken om wereldwijde softwareontwikkelaars te ondersteunen en te belonen voor de ontwikkeling van een verscheidenheid aan nieuwe apps voor de FlexPai.

Een developer-model van de nieuwe FlexPai-smartphone is wereldwijd beschikbaar via de website van het bedrijf. Het consumentenmodel zal tegelijkertijd beschikbaar zijn voor Chinese consumenten. De orderafhandeling begint eind december 2018.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK