Patenten laten opvouwbare en doorzichtige beeldschermen zien

De volgende grote revolutie in de smartphonewereld zal zijn, het veranderen van de vormfactor van het apparaat. Zonder uitzondering gebruiken we nu een rechthoekig apparaat, maar dat zal gaan veranderen in de toekomst. In de eerste plaats omdat we in de toekomst anders met schermen gaan werken door de spraakfunctie, en wie weet ooit een hologram. Daarnaast zullen schermen straks opvouwbaar zijn, waardoor het formaat kleiner zal worden.

Dat laatste is al heel erg dichtbij. Er zijn al merken die experimenten met een smartphone voorzien van een scharnier. Dat is geen opvouwbaar scherm maar twee schermen die je openklapt en je de illusie geven dat een scherm uit een stuk is. De echte oplossing zal het scherm zijn dat echt te vouwen is, zonder gebruik te maken van een scharnier. Elk merk denkt daar over na en natuurlijk Samsung ook.

In de patenten die gedeponeerd zijn zien we twee verschillende manieren waarop een scherm gevouwen kan worden. In de bovenstaande afbeelding zien we een smartphone die in landschapsmodus gehouden wordt en in het midden verticaal is gevouwen.

Hoewel de bron spreekt over scharnieren zien we duidelijk in de tekeningen dat het scherm meebuigt en niet uit verschillende delen bestaat. Naast het scherm zal ook de software moeten worden aangepast aan de werking van de schermen. Wanneer het beeldscherm in een bepaalde hoek is gebogen zullen de iconen en dergelijke anders gerangschikt worden. Ook zal de linker- en rechterzijde een ander gebruiksdoeleinde krijgen.

Het laatste patent dat geregistreerd is door Samsung, is voor een smartphone met een transparant beeldscherm. Eerder bracht dit bedrijf al een televisie uit met een doorzichtig scherm. In het geval van de smartphone zou het vooral toepasbaar zijn bij augmented reality. De gebruiker zou door het scherm de echte wereld met de digitale overlay kunnen bekijken.

Bron: androidworld

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK