Opvouwbare beeldschermen stap dichterbij

opvouwbaar scherm

De universiteit van de Amerikaanse stad Houston heeft een nieuwe techniek gevonden voor het maken van buigbare en vouwbare schermen. De vinding moet een opvouwbare tablet of zelfs tv een stapje dichter bij de realiteit brengen. Het cruciale nieuwe onderdeel is een gouden, doorzichtige geleider die rekbaar is. Hiermee kunnen schermen gemaakt worden die echt opvouwbaar of sterk oprolbaar zijn. Een belangrijk element is namelijk dat de geleider weerbaar is en zelfs na vele rekbeurten nog goed werkt.

Elektronicabedrijven LG en Samsung experimenteren al jaren met flexibele schermen, maar hun huidige versies kunnen slechts licht gebogen worden. De nieuwe geleider stelt hen straks in staat om bijvoorbeeld een tablet te maken die opgevouwen kan worden en vervolgens als smartphone gebruikt kan worden.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK