Geert Stevens wint Schotse boekbindprijs

handboekbindenDe Vlaming Geert Stevens heeft de Schotse internationale boekbindprijs Elizabeth Soutar Bookbinding Competition 2014 gewonnen met het ingebonden boek Gedichten van Willem Elsschot. De omslag van dit ambachtelijk ingebonden boek is een Franse band bekleed met Schots geitenleer, de kapitaalbandjes zijn in 3 kleuren gevlochten en de kop van het boek is bewerkt als gekleurde kopsnede. Het reliëfontwerp is er met leer opgelegd.
Met een ander werk van Willem Elsschot, Villa des Roses, neemt Stevens deel aan het Koppermaandagproject 2015, waaraan handboekbinders uit België en Nederland deelnemen. Hun werk wordt deze maand tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek in Den Haag.
Bron: grafischnieuws.be

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK