Lovereading.co.uk: Wie wint de waardering van de consument: de film of de gedrukte versie van een bestseller

In de strijd om de tijd en het geld van consument als het gaat om een goed verhaal, is de waardering die aan de film- of boekversie gegeven wordt belangrijk. Dat is een leidraad voor de besteding van marketinggelden en de bereidheid tot financieren van een film of uitgaven. Lovereading.co.uk maakte een overzicht van wat in de laatste 22 jaar het verschil was in die waardering tussen de boek- en filmversie van bestsellers. Duidelijk is dat bij moderne miljoenenprojecten zoals Harry Potter, film het wint door zijn grotere impact en de korte tijd die tussen film en boekpublicatie zit. Voor boeken zoals In de Ban van de Ring ligt dat anders, het boek opent hier de weg voor de film. Duidelijke winnaars zijn er dan ook niet, of het moet de lezer/kijker zijn die door de combinatie van media zelf kan kiezen wat het meeste aanspreekt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK