Duurste gedrukte boekje ooit

Dit kleine psalmboekje uit de Verenigde Staten is sinds afgelopen week het duurste gedrukte boek ter wereld. Het Bay Psalm Book uit 1640 ging in New York voor ruim 14,2 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro) onder de hamer, zo maakte veilinghuis Sotheby’s bekend.

Het is de eerste keer dat een gedrukt boek voor zo’n enorm bedrag is geveild. Toch valt de opbrengst van de veiling de verkopers mogelijk tegen. De waarde van het Bay Psalm Book was vooraf geschat op zo’n 30 miljoen dollar. Het is vermoedelijk het eerste boek dat werd gedrukt in de Verenigde Staten. Het psalmboek werd in 1640 gedrukt in het Amerikaanse Cambridge. Het geldt als één van de best bewaarde exemplaren van het werk. De kerkgemeenschap die het boek bezat, besloot het uiteindelijk te verkopen om reparaties aan hun gebouw te kunnen betalen.

psalm boek(Beeld: Sothebys.com)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK