Ook Schotse bankbiljetten van polymeer

Ook de Schotten gaan over op polymeren bankbiljetten. De Clydesdale Bank, een van de drie banken die geld mag laten produceren, heeft bankbiljettendrukkerij De La Rue opdracht gegeven om het nieuwe 10 pond-biljet te drukken. Eerder werd al het 5 pond-biljet vervangen door een polymeren versie. Het nieuwe 10 pond-biljet krijgt net als de bestaande papieren versie een afbeelding van de Schotse dichter Robert Burns, en een beeld van Edinburgh. Als beveiligingskenmerken is er een transparant deel en er wordt gebruik gemaakt van speciale optisch-variabele inkten die de kleur doet wisselen. Volgens de topman van de Clydesdale Bank heeft de eerdere introductie van het 5 pond-biljet ervoor gezorgd dat er minder vervalsingen zijn gekomen, en het polymeren biljet zou milieuvriendelijker zijn.
Dit polymeren Schotse 10 pond-biljet komt in september in omloop, net als het nieuwe polymeren 10 pond-biljet dat The Bank of England gaat uitgeven. De Engelsen hebben vorig jaar ook al een polymeren versie van het £ 5 pond-biljet uitgebracht.
En The Bank of Scotland heeft onlangs ook al haar eigen 10 pond-biljet laten maken, eveneens een polymeren versie. Met de beroemde Glenfinnan Viaduct, bekende uit de Harry Potter-films, en een beeltenis van de Schotse schrijver/dichter Sir Walter Scott.
Bron: PrintWeek/The Sun

Lees ook: Dierlijk vet in polymeren bankbiljet

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK