Britse polymeren bankbiljetten

pondHet polymeren bankbiljet zal de papieren versie gaan vervangen. Tenminste als we Martin Sutherland, de baas van bankbiljettendrukkerij De La Rue, mogen geloven. Sutherland noemt polymeer ‘het substraat van de toekomst’. Polymeer is schoner, duurzamer en meer winstgevend, zo stelt hij. De La Rue is ’s-werelds grootste commerciële producent van bankbiljetten en paspoorten. In de drukkerij in Hampshire zijn afgelopen jaar 6,5 miljard bankbiljetten gedrukt (+5%), hiervoor is 9.400 ton papier (-2%) gebruikt. De omzet van De La Rue is met 8% gedaald naar 472 miljoen Britse pond.
De La Rue heeft afgelopen september een 10-jarig contract gesloten met de Bank of England voor het drukken van bankbiljetten. Maar De La Rue is de opdracht voor het maken van nieuwe, polymeren biljetten (£ 5 en £ 10) voor de Bank of England misgelopen. Het is de Innovia Group die de polymeren biljetten gaat leveren. Het eerste polymeren Britse bankbiljet komt in 2016 in omloop; het betreft het £ 5 pond-biljet met een beeld van Winston Churchill, een jaar later gevolgd door het biljet van £ 10 pond met een afbeelding van Jane Austen.

Bron: printweek.com

Lees ook: Protest tegen polymeren bankbiljet


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK