Brits bankbiljet van polymeer

pondIn Engeland is het eerder aangekondigde nieuwe polymeren bankbiljet van £ 5 pond deze maand uitgebracht. De eer was aan De La Rue, de bankbiljettendrukkerij die verwacht dat het polymeren bankbiljet de papieren versie op termijn gaat vervangen. Op het nieuwe £ 5 pond-biljet staat een beeld van Winston Churchill. Op het biljet van £ 10 pond die volgend jaar gaat verschijnen staat een afbeelding van Jane Austen. Ook het £ 20 pond-biljet staat op de nominatie vervangen te worden door een polymeren variant. Polymeer (kunststof) zou schoner en duurzamer zijn dan papier. Het polymeren bankbiljet zou tot 2,5 keer langer mee gaan.
Als extra beveiligingskenmerken zijn onder meer een transparant venstertje aangebracht waarin de Elisabeth Tower is te zien. Dit venstertje – en het £-symbool – verkleurt van violet naar groen als je er schuin naar kijkt.
Bron: grafischnieuws


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK