Grafisch mega-project in Markthal Rotterdam

rotterdamDe nieuwe Markthal in Rotterdam heeft een bijzonder plafond waarachter een knap staaltje grafische technologie schuilt. Het kleurrijke tafereel met meer dan levensgrote fruit, vleeswaren, brood en vlinders – ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Arno Coenen – bestaat uit 4000 beprinte aluminium platen, gemaakt door TS Visuals.
Voor een mooie weergave moest de resolutie vergelijkbaar zijn met die van gedrukte magazines. Voor het gebruikte beeld was een beeld nodig van 1,47TB (400.000 megapixels). De 4.000 panelen van 1,5 x 1,5 meter beslaan in totaal 6 kilometer (11.000 m2) uniek beeld.
Het gebruikte drukprocédé, waarbij het beeld op het gecoate metaal of glas wordt aangebracht, heet sublimatie. Hierbij wordt de inkt zodanig verhit dat deze verandert in gas en doordringt in de coating van het aluminium paneel. Bij dit overzetten wordt het beeld een vaste laag in de coating. De panelen zijn afgewerkt met een glossy, krasbestendige coating. Het resultaat: een prachtig plafonddecor dat al vergeleken wordt met de Sixtijnse Kapel.
Bron: drupa.com

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK