Kenedict: Een interactieve infographic met Steve Jobs’ patenten

Steve Jobs and PatentsDe nalatenschap van Steve Jobs is niet alleen een bedrijf dat ongelofelijke winsten behaald, maar ook een stroom aan patenten die onze digitale wereld veranderde. Kenedict, een door de Utrechter André Vermeij opgericht bedrijf gespecialiseerd in de analyse van innovatieve ontwikkelingen, bracht al deze patenten in beeld (van januari 1978 tot november 2014) in interactieve infographics die het aantal, het belang en de tijdlijn van deze innovaties visualiseert. Het gaat van het eerste door Steve Wozniak in 1977 aangevraagde patent op het gebruik van een microcomputer om video weer te geven tot de patenten die Jony Ive verkreeg voor het ontwerp van Apple devices. Een imposante lijst door Vermeij perfect in beeld gebracht. Bekijk de infographics met uitleg op de site van Kenedict.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK