Spring naar content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Cijfers: Duitse export ‘grafische- en papiermachines’ in 2018

Duitsland exporteert voor ca. 4,6 miljard euro grafische- en papiermachines naar het buitenland. Dat doen zij naar maar liefst 176 landen.

De export naar de Verenigde Staten kromp met 2,3% tot 576,5 miljoen euro, de export naar China nam met 8,2% toe en kwam uit op 612 miljoen euro. Buurland Polen scoorde de ‘derde plaats’ met bijna 242 miljoen euro – een toename van maar liefst 25% ten opzichte van 2017. Italië importeerde van iets meer dan 234 miljoen euro aan machines uit Duitsland.

Europa in zijn geheel belangrijkste ’thuismarkt’ met 2,15 miljard euro afzet

Cijfers naar ons land werden in het VDMA-overzicht niet genoemd.

Papiermachines beter dan grafische machines

Vreemd genoeg deden de exportactiviteiten van papiermachines het opvallend beter dan alle overige grafische machines bij elkaar. Grafische machines daalden qua omvang met 2%, goed voor 7% van de omzet. In Duitsland zelf werden wel meer grafische machines verkocht, maar de toename van 8% aan orders betekende daarentegen wel dat de omzetwaarde van die order maar liefst 22% daalde.

De export afzet van papiermachines naar China, Spanje, Engeland, Polen en Italië groeide naar alle landen met forse ‘double digit’ cijfers. Spanje noteerde maar liefst 150% groei op de import van Duitse papiermachines.

Bron: VDMA

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll naar boven