BVDM start online onderzoek naar prijsbeleid grafische branche

De grafische brancheorganisaties uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland houden van 8 tot en met
30 april 2019 een online-enquête over het prijsbeleid van bedrijven in de grafische industrie.

Het KVGO blijkt niet mee te doen aan dit initiatief. Door aanhoudende kostendruk rondom papier, platen en inkten/toners wordt het voor veel kleine- en middelgrote drukkerijen steeds moeilijker om ‘zomaar’ prijsverhogingen door te zetten. Bedrijven met (te) weinig gespecialiseerde toegevoegde waarde lopen steeds vaker de kans opdrachten en zelfs opdrachtgevers te verliezen bij het verhogen van hun verkoopprijs. Dat gebeurt zelfs al bij de geringst mogelijke verhoging.

Simon-Kucher & Partners

Het onderzoek is ontwikkeld door het prijsadviesbureau Simon-Kucher & Partners. “Meer dan bijna elke andere industrie wordt het grootste deel van de grafische industrie gekenmerkt door hevige concurrentie, overcapaciteit en een enorme prijsdruk. Daarom is een professionele prijsstelling zo belangrijk voor drukkerijen, en biedt deze een hoog optimalisatiepotentieel”, zegt Dr. Rainer Meckes, Senior Partner & Board Member bij Simon-Kucher & Partners Strategy & Marketing Consultants.

Dr. Paul Albert Deimel, Managing Director van het BVDM: “Alleen als we de problemen kennen, kunnen we specifieke ondersteuning bieden. Daarom bepalen we de essentiële punten direct uit de praktijk.”

Het onderzoek via www.pricing-kongress.de/umfrage duurt ongeveer 15 minuten. Volgens het BVDM worden alle antwoorden vertrouwelijk behandeld en anoniem beoordeeld. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd op het Pricing Congress in Frankfurt am Main op 5 juni 2019.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK