Bertelsmann zet in op flinke herstructurering

Het persbericht met drie aspecten rondom een op handen zijnde reorganisatie sloot af met de mededeling, dat het zijn diepdrukactiviteiten in Nuremberg sluit. Dat kost 670 mensen hun baan.

Dirk Kemmerer, de nieuwe CEO van Bertelsmann Printing Group

De fabriek zou al op 30 april moeten sluiten ten gevolge van enorme overcapaciteit in de Europese diepdrukmarkt. Die constatering is niet verbazingwekkend. Ook Circle Media Group heeft te maken met deze bewegingen in de markt. De diepdrukkerij Helprint in Finland ging enige tijd geleden al dicht. En ook het faillissement van diepdrukkerij Helio Charleroi liet zien dat het serieus fout zit met de verhouding tussen vraag en aanbod in het diepdruksegment.

Persbericht

Al eerder sloot Bertelsmann in 2014 de vestiging in het Duitse Itzehoe, het kostte 1000 mensen hun baan. Natuurlijk wordt het persbericht dan omgeven met fraaie one-liners, waarin het bedrijf vooral alles zal doen om door middel van ‘herstructureren‘ de zaken weer passend op de rails te krijgen. Heel concreet is het allemaal niet. De grote groep met 8 verschillende divisies had in 2016 nog zo´n 8000 medewerkers in dienst, met een omzet van ca. 1,7 miljard euro. Al vanaf 2005 worden pogingen gedaan de zaken passend op de rails te krijgen. De diepdrukkerijen van Axel Springer en Bertelsmann samengevoegd onder de naam Prinovis. Tot de Bertelsmann groep behoren ook grote drukkerijen, zoals: Mohn Media, Sonopress en Vogeldruck.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK