Goed eerste halfjaar Bertelsmann

bertelsmannWaar grote Europese drukkerijconcerns in financieel zwaar weer zitten of zelfs omvallen – denk aan het Britse Polestar – gaat het het Duitse Bertelsmann juist voor de wind. Het Bertelsmann-concern sloot het eerste halfjaar af met een omzet van 8 miljard euro en een bedrijfsresultaat (EBITDA) van maar liefst 1,1 miljard. Opvallend is dat vooral de diepdrukdivisie het goed heeft gedaan. Tot het Bertelsmann-concern behoort onder meer uitgeverij Gruner + Jahr. De uitgeverij zag weliswaar de printadvertentiemarkt krimpen, maar boekte groei met haar digitale aanbod.
De Bertelsmann Printing Group – waartoe sinds dit jaar alle wereldwijde offset- en diepdrukkerijen toe behoren – deed het relatief goed. Hiertoe behoren onder meer Mohn Media (offset) en Prinovis (diepdruk), dat zelfs omzetgroei realiseerde ten opzichte van het eerste halfjaar van 2015.
Bron: print.de

Lees ook: Bertelsmann vormt grootste drukkerij van Europa


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK