CMBO actiever met ledenwerving

Elke vereniging kent het verschijnsel van afnemende belangstelling voor het lidmaatschap. Vrijwel alle grafische verenigingen hebben er last van. Ook CMBO, van oudsher de brancheorganisatie voor prepressbedrijven, nu veel meer een kennisvereniging voor mediaprocenten, neemt maatregelen om het tij te keren.

Gisteren hield CMBO samen met BNO een netwerkbijeenkomst in het ‘clubhuis’ van de ontwerpersvereniging. De samenwerking was een succes. Zo een 40 deelnemers kwamen op de bijeenkomst af. Dat er meer BNO-leden dan CMBO-leden waren had niet of nauwelijks met het onderwerp te maken: ‘Automatisering: ontwerp en print, maar nu even anders’. Wie er niet was, heeft zeker wat gemist. De presentaties zijn samengevat op de CMBO website.

 

Flyer

Dat merkt directeur Arjen Molendijk wel vaker, en doorgaans wordt er geen ‘campagne’ gevoerd om nieuwe leden te werven. Dat schiet er volgens hem gewoon een beetje bij in, maar door middel van het dynamische optreden van het nieuwe CMBO bestuurslid Freek Kuik (van drukkerij Rob Stolk) werd op leuke wijze de aandacht gevestigd op het CMBO-lidmaatschap. Een flyer moet voortaan overtuigend genoeg zijn om jezelf een plezier te doen. Voor het geld hoef je het niet te laten. Voor een instaptarief van 110 euro draai je een jaar mee en kan je naar alle bijeenkomsten die het CMBO organiseert. Over een jaartje willen we graag weten wat de campagne heeft opgeleverd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK