CMBO en Fespa Nederland lanceren nieuwe websites

Kennisvereniging CMBO lanceerde eind maart een compleet vernieuwde website. Speciale aandacht ging uit naar de evenementenmodule. Hiervoor werd geen standaard plugin gebruikt, maar maatwerk ontwikkeld op basis van standaard ontwikkelgereedschappen. Ook Fespa Nederland lanceerde een nieuwe website.

Het CMBO-bestuur stapte af van het volgen en publiceren van actuele nieuwsberichten. Het organiseren van events vormt de kern van de activiteiten van CMBO. Daardoor kreeg dit onderwerp extra aandacht. Veel ‘gewone’ plugins op dit gebied bieden doorgaans voldoende functionaliteit, maar het CMBO-bestuur wilde een weergave van zowel komende als afgelopen events, maar dan beiden op een andere manier gesorteerd. Bij de komende events de eerste ‘bovenaan’, bij de afgelopen events juist de laatste ‘bovenaan’. Dat vergt wat maatwerk.

CMBO directeur Arjen Molendijk: ‘Website vooral gericht op onze activiteiten’

Ook de inschrijfmodule kreeg extra aandacht. Deze verdwijnt automatisch na de dag dat het event plaatsvond of (handmatig) indien het aantal inschrijvingen wordt overschreden. Zo zijn er nog meer conditionele zaken doorgevoerd, die het gebruik, maar ook het inhoudelijke onderhoud van de website, vereenvoudigen. Bezoek zelf eens de website van CMBO en bekijk hoe verschillende databronnen conditioneel met elkaar gekoppeld zijn. Ook zeker de moeite waard voor grafische bedrijven, die hun website meer toegevoegde waarde willen laten uitstralen, door databronnen met elkaar te combineren. Een website is tegenwoordig meer dan alleen pagina’s en berichten.

Fespa Nederland

Ook Fespa Nederland lanceerde een nieuwe website. Ook deze website is volledig nieuw opgezet, met wel meer aandacht voor nieuws en actualiteiten. Daarentegen is de events module wat  minder uitgebreid. Maar onder de kopjes ‘signaleert’, ‘inspireert’ en ‘faciliteert’ biedt de site wel meer achtergrondinformatie vanuit de branche.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK