In Duitsland branche verheugd om steun vanwege corona

BVDM zei deze week verheugd te zijn dat de federale regering steunprogramma’s ontwikkelt om de economische gevolgen van de verspreiding van het coronavirus te beperken.

bvdmIn hoeverre de branche in Duitsland nu al last heeft vanwege het coronavirus kan niet makkelijk worden becijferd. Maar zeker is wel dat de branche last gaat krijgen vanwege teruglopende orders, doordat bijvoorbeeld beurzen, evenementen en wedstrijden nu en in de komende weken massaal worden afgezegd. De federale overheid zegt snel met ‘ongecompliceerde financieringsmogelijkheden’ te komen. Hetgeen dus niet wil zeggen dat bedrijven ‘zomaar’ kunnen aankloppen om het verlies in omzet bij te leggen.

Dr. Paul Albert Deimel, Managing Director zegt dat bvdm alles in het werk zal stellen om met de centrale verenigingen van de Duitse industrie, de vakbonden en de federale regering in gesprek te gaan, om de mogelijkheden op korte termijn in kaart te brengen. In ons land bestaat een dergelijk initiatief nog niet, maar de recente ontwikkelingen in met name de provincie Noord-Brabant zouden een signaal voor steun vanuit het KVGO richting de regering kunnen zijn.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK