KVGO somber over grafische branche

Het mag dan met de economie goed gaan, de grafische branche merkt daar weinig van. ‘De economische situatie in de branche lijkt te verslechteren’, zo stelt KVGO-directeur Fons Bakkes. Want ook 2017 lijkt niet een heel goed jaar te worden voor de grafimediabranche. Zo zijn er in de eerste tien maanden al net zoveel faillissementen als in heel 2016 en dreigt de omzet in de sector eerder lager dan hoger uit te vallen in 2017 dan in 2016. Of er moet een heel goed laatste kwartaal worden gedraaid, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. En ABN AMRO rekent op een omzetkrimp van de branche van 1% in 2018. Tel daarbij op dat de branche met een werkloosheidspercentage van 14% kampt, wat drie keer hoger is dan het gemiddelde werkloosheidspercentage. Geen goed beeld dus. Bakkes: “Er zijn misschien bepaalde sectoren waar het wat beter gaat, denk aan verpakkingsdrukkerijen, maar over de hele linie blijft het plaatje somber en is er weinig reden voor optimisme.”

Bron: KVGO

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK