Xerox: inkjet printen op offsetpapier

Xerox heeft een techniek ontwikkeld om (zonder extra voorbehandeling) offsetpapier in inkjet te drukken. De door Xerox zelf ontwikkelde High-Fusion-Tinte-technologie is speciaal ontwikkeld om inkjetproductie op mat-gestreken, gesatineerd en glansgestreken offsetpapier mogelijk te maken, zonder dat voorbehandeling van het substraat nodig is. Xerox heeft dit aangetoond met haar High-Fusion-Tinte op een (Trivor 2400 HF) rotatie-inkjetprinter. Dat is goed nieuws voor drukkerijen, die naast offset ook digitaal drukken. Zij zouden dan hetzelfde papier onder dezelfde omstandigheden kunnen gebruiken, op zowel de offsetpers als de inkjetprinter. Als toepassing wordt gedacht aan direct mail, catalogi en boekproducties. Deutscher Drucker besteedt in het komende nummer aandacht aan deze High-Fusion-Tinte-technologie.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK