In Duitsland heeft bijna 70% van de branche arbeidstijdverkorting aangevraagd

Arbeidstijdverkorting is niet de enige maatregel die de branche heeft genomen, ook wordt massaal thuisgewerkt binnen met name beroepen in design/prepress, verkoop en orderbegeleiding.

Corona Bvdm

De Duitse website print.de laat dit weten, in combinatie met het feit dat ook nauwelijks stageplekken ingevuld kunnen worden en dat ook opleidingen achterblijven. BVDM heeft de situatie bij haar leden via een enquête in kaart gebracht. 60% zegt dat het werk onder de huidige omstandigheden ‘gewoon’ doorgaat. 34% zegt niet door te kunnen gaan met opleiden en 8% kan geen stageplaatsen aanbieden.

Maar liefst 11% moest in de afgelopen tijd reorganiseren. En 17% heeft voorgenomen uitbreiding in personele omvang uitgesteld.

Bekijk alle cijfers bij print.de

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK