WebINK: De populairste webfonts van 2013, bijna allemaal schreefloos en bijna niemand ziet het verschil

Extensis heeft een lijstje gemaakt wat in haar optiek de populairste webfonts van 2013 waren. Nummer een is Myriad Pro een font ontstaan uit de behoefte van Adobe een eigen schreefloze te hebben die toegesneden is op het gebruik in druk en digitaal en met een complete fontfamillie voor elke toepassing van dun en super smal tot super bold. Daar zal het succes van deze mooi rondgesneden letter wel in liggen. De andere fonts in de top 10 zijn ook niet verrassend, maar wel echt toepasbaar vooral op het web. Leuk is het filmpje via deze link waarin Thomas Phinney met frontdropper het “verschil” laat zien tussen wat hij als hoogtepunten in letterontwerp en toepassing ziet van de populairste fonts van 2013.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK