Droombestemmingen op Coca-Cola etiket

Coca-Cola herhaalt de campagne ‘Share a Coke’. Deze zomer wordt het logo op de verpakkingen vervangen door 74 vakantiebestemmingen. Van Barcelona tot Kaapstad en van Ibiza tot de Bahama’s. Coca-Cola: ‘Of het nu gaat om een wereldstad of tropisch strand, de verpakkingen herinneren de consument er deze zomer aan, dat alleen een ijskoude Coca-Cola verfrissing biedt op een warme zomerdag.’
Vanaf mei tot en met augustus maken consumenten, die een Coca-Cola met het zomerthema kopen, kans op een reis naar één van deze droombestemmingen.

De zomercampagne valt onder de creatieve paraplu van de ‘Taste the Feeling’-campagne, die vorig jaar startte en  “draait”, in de woorden van het concern, om het idee dat het drinken van Coca-Cola “een heerlijke verwennerij is die alledaagse momenten bijzonder maakt.”
De nieuwe ‘Share a Coke in…’ campagne loopt in 14 markten, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. De actieverpakkingen zijn verkrijgbaar vanaf 1 mei tot en met 31 augustus. Coca-Cola spreekt van een ‘groots opgezette marketingcampagne’ en geeft de volgende facts & figures.
In Nederland worden ruim 160 miljoen verpakkingen voorzien van 74 verschillende vakantiebestemmingen. De namen verschijnen op de 250ml cans, de 330ml cans, de 500ml PET-flessen, de 1,5 liter PET-flessen en de 1,75 liter PET-flessen. Ook de 200ml glazen (horeca)flessen zijn onderdeel van de campagne.
Op elke actieverpakking zit een unieke pincode onder de dop of op het lipje. Door deze in te voeren op de campagnewebsite, maken consumenten kans op een zonvakantie naar één van de 74 mooiste plekken ter wereld, die vermeld worden op de verpakkingen, zoals Hawaï en Zanzibar. In totaal worden er tijdens de zomercampagne 40 reizen weggegeven voor twee personen.

(bron: marketingonline)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK