Coca cola-advertentie: virtuele dorstlesser

colaIn de VS loopt een interactieve ‘drinkable’ campagne van Coca Cola waarbij de consument via zijn smartphone bij de dichtstbijzijnde locatie een gratis Coca Cola kan krijgen. Hij moet daarvoor de advertentie, via flyer, poster, billboard of digitaal, Shazammen. Het glas cola wordt dan virtueel vol geschonken en als de consument dat virtueel leegdrinkt ontvangt hij een barcode waarmee een gratis Coca Cola bij een winkel in de buurt kan worden afgehaald. Shazam werkt als een soort QR-code; door een advertentie met een QR-code of Shazam-logo met de smartphone te scannen, krijgt de consument aanvullende info, zoals in dit geval een barcode.
Bron: dutchcowboys.nl (daar vindt u ook een filmpje dat uitlegt hoe het werkt)

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK