Blikjes met braille

BB Cocacola brailleCoca-Cola pakt uit met een primeur voor blinden en slechtzienden: blikjes en flesjes in Mexico en Argentinië krijgen een opschrift in braille. Zo worden ook zij betrokken bij de succesvolle “Share hapiness” voornamen-campagne van de frisdrankreus.

In Mexico breidde reclamebureau Anónimo een hoogst origineel verlengstuk aan de populaire voornamen-campagne uit waarmee Coca-Cola wereldwijd succes oogst: het bureau liet op de welbekende rode blikjes voornamen in braille aanbrengen, zodat ook mensen met een visuele beperking hun eigen voornaam konden ‘lezen’.

Het initiatief bleek zo succesvol, dat Coca-Cola een automaat plaatste in een lokale bioscoop, waar mensen hun naam in braille op een blikje konden laten ‘drukken’.

Nog in Zuid-Amerika, in Argentinië dit keer, liet de frisdrankgigant het reclamebureau Geometry Global gepersonaliseerde etiketten voor de PET-flesjes ontwerpen, speciaal voor ‘Los Murciélagos’, de nationale voetbalploeg voor blinden in Argentinië.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK