T-Book: World Press Photo-boek met beeld en geluid

geluidsboekHet boek over de World Press Photo Award 2015 bevat niet alleen prachtig gedrukte foto’s, maar vertelt ook het verhaal daarbij. Zodra je de pagina omslaat en een nieuwe foto ziet, komt uit de ingebouwde luidspreker de stem van de fotograaf, bijpassende omgevingsgeluiden, muziek of het relaas van mensen die bij de getoonde gebeurtenis aanwezig waren. De combinatie van beeld en geluid versterkt de emotionele beleving. Ultradunne luidsprekers worden geprint tussen twee lagen papier en aan de achterkant – in de cover – wordt de SD-card met de geluidsfiles geplaatst. Tijdens het binden worden de geprinte luidsprekers verbonden met SD-cart via een meegeprinte sensor die aangeeft welke pagina is geopend zodat de juiste gesproken tekst start. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt.
Dit T-Book is ontwikkeld door professor Arved Hübler van de Technische Universiteit in Chemnitz (Duitsland), samen met enkele van zijn studenten. Zijn vinding is tijdens Drupa 2012 al getoond, maar destijds bleek de markt nog niet klaar voor deze technologie.
Bron: drupa.com

Lees ook: Paper Pulse: interactief papier programmeren


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK