Google patent maakt gedrukt boek interactief

Google Interactive book patentnAls het Storytelling Device waarvoor Google een patent heeft gekregen op de markt komt dan wordt het zeer eenvoudig om een gedrukt boek interactief te maken. Een apparaatje ter grote van een hamburger projecteert beelden op bladzijden en is voorzien van luidsprekers waarmee audio afgespeeld kan worden bij die beelden. Die beelden en audio worden gestart door het aanraken van de pagina’s die gelezen worden. Beeld, geluid en video kunnen volgens het patent ook weergegeven worden op een beeldscherm. Sensors op de gedrukte pagina kunnen geactiveerd worden als meegedrukte electronische schakelingen of geregistreerd worden door een videocamera in het Storytelling Device. Niet alleen de naam is slim gevonden maar ook de combinatie tussen gedrukt en digitaal belooft veel en zal zeker een inspiratie zijn voor creatieve geesten. Als het device dan ook nog, net als de Google Chromecast, prettig geprijsd is dan lijkt succes verzekerd voor deze praktische toepassing.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK