Paper Pulse: interactief papier programmeren

interactief papierPrinted electronics zijn dankzij geleidende inkten en aangepaste printtechnieken al langer mogelijk. Maar nu is er een nieuwe ‘huis-tuin-en-keuken’-oplossing om gewoon papier interactief te maken. Leuk voor het maken van interactieve wenskaarten, labels, games of visitekaartjes met bewegend beeld. Alles wat daarvoor nodig is zijn enkele elektronische componenten zoals LED’s en microcontrollers, gewoon papier, een simpele printer en Paper Pulse, software waarmee 20 interactieve componenten via eenvoudige drag-and-drop te programmeren zijn. Er komt wel wat knip- en plakwerk bij kijken, maar in principe kan iedereen zelf eenvoudig interactief papier programmeren. Bekijk dit filmpje om te zien hoe het werkt. Die software is ontwikkeld door onderzoekers aan de universiteit van Hasselt (België), die patent op dit concept hebben aangevraagd en het willen gaan vermarkten.
Bron: drupa.com

Lees ook: T-Book: World Press Photo-boek met beeld en geluid


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK