Interactief papier

alive Arjo WiggVan de papierfabrikant Arjowiggens komt een papierassortiment dat geschikt is voor het beprinten van elektronica.

De Alive papiersoort is 100% recyclebaar papier waarop bijvoorbeeld NFC tags geprint kunnen worden zonder dat er plastics nodig zijn.

De fabrikant ziet een grote markt waarbij het papier actief communiceert met bijvoorbeeld de smartphone. Door simpel wel het mobieltje voor de NFC tag te houden kunnen diverse interacties ontstaan. Van informatie verkrijgen tot bestellen en betalen.

Het bijzondere is nu dat dit kan met een volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar natuurproduct.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK