Steeds minder kerstkaarten

kerstkaartUit het kerstonderzoek van 2014, door Hallmark Cards gehouden onder ruim 54.000 Nederlanders, blijkt dat 89% van de ondervraagden dit jaar van plan is kerstkaarten te versturen. De meeste kerstkaarten worden in de winkel gekocht, wel blijken steeds meer mensen ook online hun kerstkaarten te versturen. Nederlanders zijn in december van plan om gemiddeld 37 kerstkaarten te versturen. De kerstkaart blijkt onlosmakelijk verbonden met de koude decembermaand waarin we stilstaan bij onze vriendschappen en relaties, zo concludeert Hallmark.
Het is een beetje ‘Wij van WC Eend adviseren….’, want de praktijk is dat er steeds minder kerstkaarten op de bus gaan. Het aantal fysieke kerst- en nieuwjaarskaarten dat wordt verstuurd daalt jaarlijks met 9 tot 12%. PostNL verwacht dat er de komende weken 130 miljoen kaarten worden verstuurd. In 2013 zijn 145 miljoen kaarten verstuurd, in 2012 160 miljoen.
Bron: Hallmark/ANP

Lees ook: Sandd: kerstkaart ontwerpen voor Vergeten Kind

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

 1. RvO op 10/12/2014 om 16:46

  Hi Arthur,

  ik denk dat je te kort door de bocht gaat m.b.t. je conclusie.

  (1) PostNL doet uitspraken over hoeveel kaarten er per ‘post’ worden verzonden en Hallmark doet uitspraken over hoeveel kaarten er worden verkocht.

  (2) Het feit dat de decemberzegel niet meer 0,10ct verschilt met reguliere zegel maar al direct is verhoogd kan een bijdrage leveren aan de daling dat via post wordt verzonden. In 2012 was een decemberzegel nog 40 cent, in 2013 is dit 55 cent. En dit jaar 0,59 cent. Dit is een stijging van 47,5%!
  BRON: http://www.postzegelblog.nl/2014/11/26/decemberzegels-2014-veel-gestelde-vragen/

  (3) Daarnaast komt het PostNL ook goed uit dat het aantal daalt maar de omzet naar alle waarschijnlijkheid stijgt. De daling in volume is namelijk minder hard gegaan (aldus het persbericht) dan de postzegel toeneemt, dus ‘winst’ PostNL neemt toe. Dus misschien is het persbericht ook een stukje WC-eend perspectief vanuit PostNL. Minder mensen versturen om volgend jaar weer te verhogen.

  Groet,
  RvOLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK