Jongeren gaan voor duurdere kerstkaart

Opvallend bericht in Printweek: Britse jongeren kopen weliswaar veel minder kerstkaarten, maar als zij kerstkaarten kopen gaan zij voor de duurdere, exclusievere kaarten. Marktonderzoeker Mintel stelt vast, dat slechts 43% van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar, en 49% van de mensen in de leeftijd tussen 25 en 34 jaar, het afgelopen jaar kaarten heeft gekocht om te versturen met Kerst. Van de 65-plussers stuurt nog altijd 75% gedrukte kerstwensen per post. Inmiddels stuurt een derde van de jongeren alleen digitale kerstwensen via social media.
Toch is meer uitgegeven aan kerstkaarten. In 2012 bedroeg de omzet in Groot-Brittannië nog 140 miljoen pond; in 2016 is dit gegroeid naar 225 miljoen pond. Dit komt doordat vooral jongeren gaan voor de duurdere, exclusievere kaarten met fraai drukwerkveredeling. Minder kwantiteit en meer kwaliteit dus.

Bron: Printweek

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

  1. Rob op 17/12/2017 om 14:07

    Weer een bewijs dat drukwerk een luxe product wordt!Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK