Jongeren gaan voor duurdere kerstkaart

Opvallend bericht in Printweek: Britse jongeren kopen weliswaar veel minder kerstkaarten, maar als zij kerstkaarten kopen gaan zij voor de duurdere, exclusievere kaarten. Marktonderzoeker Mintel stelt vast, dat slechts 43% van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar, en 49% van de mensen in de leeftijd tussen 25 en 34 jaar, het afgelopen jaar kaarten heeft gekocht om te versturen met Kerst. Van de 65-plussers stuurt nog altijd 75% gedrukte kerstwensen per post. Inmiddels stuurt een derde van de jongeren alleen digitale kerstwensen via social media.
Toch is meer uitgegeven aan kerstkaarten. In 2012 bedroeg de omzet in Groot-Brittannië nog 140 miljoen pond; in 2016 is dit gegroeid naar 225 miljoen pond. Dit komt doordat vooral jongeren gaan voor de duurdere, exclusievere kaarten met fraai drukwerkveredeling. Minder kwantiteit en meer kwaliteit dus.

Bron: Printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

  1. Avatar Rob op 17/12/2017 om 14:07

    Weer een bewijs dat drukwerk een luxe product wordt!De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK