PostNL doet poging om kerstkaart weer populair te maken

Zo’n vijf jaar geleden werden er nog 115 miljoen kerstkaarten verstuurd, in 2017 daalde dat aantal tot 85 miljoen. En de daling heeft sindsdien alleen maar doorgezet. Gaat 2020 dat veranderen?

Als het aan PostNL ligt wel. Zij zeggen via verschillende mediakanalen topdrukte bij de afdeling briefpost te verwachten. PostNL heeft onderzoek verricht onder 1000 mensen, 40% zegt dit jaar meer kerstkaarten te gaan versturen.

Kerst

Natuurlijk is corona de trigger en diverse organisaties spelen in op de trend om het eenzaamheidsgevoel door deze crisis enigszins te compenseren, om door middel van kerstkaarten wat extra aandacht aan mensen te schenken.

Digitaal niet goed genoeg

Het snel digitaal aanmaken van een kerstgroet door middel van vooraf gemaakte templates was de afgelopen jaren populair, maar hoogleraar Peter Jan Margry van het Meertens Instituut zegt dat we daar wel zo’n beetje klaar mee zijn. “In deze tijd is het mooi om een kaart te kopen en er handmatig iets op te schrijven, te laten zien dat je moeite hebt gedaan. Dat is nu belangrijker dan even digitaal iets afvinken.” 

Bron: EenVandaag

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK