FNV roept op tot tekenen van petitie

Deze week hebben werkgevers en werknemers wederom onderhandeld over een nieuwe cao. Echter nog niet succesvol genoeg om tot een akkoord te komen.

De petitie heeft als slogan: ‘Werkgevers, kom over de brug’. FNV vindt het bod van de werkgevers te mager, en geven aan op basis van het wensenlijstje van de werkgevers geen ‘tegenlijstje’ te maken, waardoor in feite niet bekend is waar de vakbonden op aan willen sturen. Eén aspect is echter wel duidelijk, ze willen een vervroegd pensioen voor de ‘zware’ beroepen binnen de branche, daarmee doelend op de ploegendienst.

Bernardvaniren
Bernard van Iren – FNV-onderhandelaar

Op maandag 21 december praten de partijen verder. Mocht er dan geen akkoord komen, dan zeggen de vakbonden meteen te gaan starten met ‘actievoorbereidingen’.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK