Loonconflicten in België zorgen voor landelijke actiedag

Werkgeversorganisatie Febelgra hoopt dat de grafische branche gespaard zal blijven op de aangekondigde stakingsdag van 29 maart aanstaande. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt dat de lonen in België al fors hoger zijn dan in de omringende landen.

Het VBO keurt de stakingsdag met klem af. De loonsom in België ligt fors hoger en VBO ziet dan ook dat bedrijven in omringende landen door goedkopere productiemogelijkheden terrein winnen. Febelgra maakt zich zorgen dat inkopers van grafische producten massaal inkopen zullen doen in onder andere Nederland, maar ook Duitsland.

Actiedag 29 Maart België

De werkgevers in België willen tot een maximale loonsverhoging gaan van 0,4% van zowel dit jaar als volgend jaar. De vakbonden ABVV en ACV zijn het daar niet mee eens en stellen dat werkgevers de coronacrisis misbruiken om de lonen niet te laten groeien. De bonden willen met de landelijke actiedag afdwingen dat de werkgevers akkoord gaan met regelingen per sector.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK