Loonconflicten in België zorgen voor landelijke actiedag

Werkgeversorganisatie Febelgra hoopt dat de grafische branche gespaard zal blijven op de aangekondigde stakingsdag van 29 maart aanstaande. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt dat de lonen in België al fors hoger zijn dan in de omringende landen.

Het VBO keurt de stakingsdag met klem af. De loonsom in België ligt fors hoger en VBO ziet dan ook dat bedrijven in omringende landen door goedkopere productiemogelijkheden terrein winnen. Febelgra maakt zich zorgen dat inkopers van grafische producten massaal inkopen zullen doen in onder andere Nederland, maar ook Duitsland.

Actiedag 29 Maart België

De werkgevers in België willen tot een maximale loonsverhoging gaan van 0,4% van zowel dit jaar als volgend jaar. De vakbonden ABVV en ACV zijn het daar niet mee eens en stellen dat werkgevers de coronacrisis misbruiken om de lonen niet te laten groeien. De bonden willen met de landelijke actiedag afdwingen dat de werkgevers akkoord gaan met regelingen per sector.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK