Ranpak gaat voor FSC-papieren verpakkingsmaterialen

Ranpak Holdings Corp. (“Ranpak”), wereldwijd leider in ecologisch duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier voor e-commerce en industriële toeleveringsketens, maakt bekend dat al zijn Europese productiebedrijven een Chain of Custody-certificering van de Forest Stewardship Council (FSC) hebben verkregen.

01 Fsc Campaign Visual (1)@0,25x

Dat betekent dat, vanaf nu, alle verpakkingsmaterialen die Ranpak voor Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific produceert, FSC-gecertificeerd zijn. Hiermee wordt de missie van het bedrijf: ‘Deliver a Better World‘, nog eens benadrukt.

Circulariteit is het ultieme doel bij duurzame bedrijfsactiviteiten. Papieren verpakkingen op basis van hout uit verantwoord beheerde bossen, dragen daaraan bij. De verpakkingsmaterialen van Ranpak zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en kunnen, na gebruik, eenvoudig worden gerecycled via het conventionele recyclingkanaal of worden op natuurlijke wijze afgebroken, zonder langdurige vervuiling te veroorzaken.

Fsc Borneo Initiative
FSC Borneo Initiative

“Bij Ranpak willen we onze klanten helpen hun activiteiten zo duurzaam mogelijk uit te voeren, zonder concessies te doen aan efficiëntie en prestaties. Door FSC-gecertificeerde producten aan te bieden, zijn onze klanten beter in staat precies dat te bereiken”, aldus Omar Asali, voorzitter en CEO van Ranpak. “Onze oplossingen zijn uiterst belangrijk voor onze klanten, vanwege de voordelen voor het milieu en de positieve effecten op klanttevredenheid en merkimago.We zijn er trots op een sleutelfunctie te vervullen bij het verkleinen van de impact van onze klanten op het milieu, doordat ze hun plastic verpakkingen vervangen door een duurzamere oplossing: papier.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK