Zonnepanelen met inkjetprint

Geprinte Zonnepanelen

Het in het Vlaamse Laakdal gevestigde Pixasolar heeft PIXAWALL gelanceerd. De esthetische gevelbekleding doet gelijktijdig dienst als zonnepaneel. Via inkjetprinttechniek worden de zonnepanelen gekleurd.
Dankzij een inkjetprinttechniek is de fabrikant in staat om zonnepanelen een eindeloos aantal ontwerpen mee te geven.

Gebruikers hebben de keuze uit diverse kleuren of texturen, zoals: natuursteen, hout en marmer. Bovendien kan men de panelen volledig naar eigen ontwerp laten uitwerken.
De fabrikant maakt gebruik van non-perc monokristallijne zonnecellen. De zonnecellen worden volgens het bedrijf ‘ingenieus verwerkt en optimaal geconnecteerd om in alle omstandigheden maximale opbrengst te realiseren’. De zonnecellen zijn aan de boven- en onderzijde ingesloten in een pakket van gelaagd, thermisch verzegeld polyvinylbutyral (pvb-)veiligheidsglas. Tussen de glaslagen is een keramische inkjetprintlaag aangebracht die het zonnepaneel zijn uitstraling geeft. Het glaspakket zorgt ervoor dat de zonnecellen alsook de prints gevrijwaard blijven van weersinvloeden. Daarnaast zorgt het voor veiligheid, stabiliteit en verbeterde akoestiek.

In Nederland wordt het product gedistribueerd door Hermans Techniglaz, gevestigd in Bergschenhoek.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK