Europese consument kiest voor papieren verpakking

Een grootschalig onderzoek onder Europese consumenten wijst uit dat een ruime meerderheid de voorkeur geeft aan verpakkingen van papier, omdat ze zich ervan bewust zijn dat dit beter is voor het milieu.

European Packaging Preferences 2020 Cover

De 5.900 ondervraagden konden kiezen uit hun favoriete verpakkings-materiaal, gebaseerd op vijftien milieu-, praktische en visuele kenmerken: papier/karton, glas, metaal en plastic. Van de tien kenmerken heeft papier/karton de voorkeur van 63% omdat ze het beter voor het milieu vinden, 57% omdat het gemakkelijker te recyclen is en 72% omdat het thuis composteerbaar is.
Van de ondervraagden wil 70% actieve stappen ondernemen om het gebruik van plastic verpakkingen te verminderen. Iets minder dan een derde van de ondervraagden denkt dat het Europese recyclingpercentage van papieren/kartonnen verpakkingen meer dan 60% bedraagt. Maar het is in werkelijkheid 85%, waaruit blijkt dat nog steeds veel consumenten dat percentage onderschatten.

Uit de enquête bleek verder dat 44% van de Europese consumenten bereid is meer uit te geven voor producten die verpakt worden in duurzame materialen. Bijna de helft (48%) overweegt om een winkelier te mijden als hij huns inziens niet genoeg doet om het gebruik van niet-recycleerbare verpakkingsmaterialen te verminderen.

Het onderzoek ‘European Packaging Preferences 2020’ werd uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Toluna, in opdracht van het non-profit informatieplatform Two Sides van de grafische industrie.

Bron: PaperChainManagement

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK