Europese proef met papieren Coca-Cola fles

Het allereerste prototype van een papieren Cola fles is klaar voor een Europese test in de markt. De test is een volgende stap op weg naar een ‘World Without Waste’, de mondiale visie van The Coca‑Cola Company met als doel: uiterlijk in 2030 alle verpakkingen in te zamelen, gerecycled of hergebruikt. In Nederland willen ze die doelstelling in 2025 behalen.

Schermafbeelding 2021 02 24 Om 09.05.23

Het prototype van de nieuwe papieren fles is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van wetenschappers van het Coca‑Cola R&D Center in Brussel en de Paper Bottle Company (Paboco).

De door Paboco ontwikkelde technologie is bedoeld om 100% recyclebare flessen te produceren uit papier van duurzame herkomst. Het huidige prototype bestaat uit een papieren buitenzijde met een recyclebare* plastic binnenlaag en dop. Dat maakt de fles geschikt voor zowel koolzuurhoudende en koolzuurvrije dranken, zoals schoonheidsproducten en andere vloeistoffen.  Het uiteindelijke doel is een fles te creëren die kan worden gerecycled als papier.

De proef staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar op de Hongaarse markt. Zo’n 2.000 consumenten zullen AdeZ, een plantaardig drankje van The Coca‑Cola Company, in de nieuwe fles kunnen proeven via een samenwerking met Kifli.hu – een van de snelst groeiende online supermarkten in Hongarije.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK