Bier of cola uit papieren fles

Uit Scandinavië komt een papieren fles voor koolzuurhoudende dranken, iets wat tot nog toe voorbehouden leek aan plastic of glas. Het betreft een joint-venture van de Zweedse papier- en kartonfabrikant BillerudKorsnäs en het Deense bedrijf EcoXpac.
Een van de belangrijkste technieken die men al “onder de knie” heeft is de droging. Die moet zorgen voor de stevigheid van de fles. Er wordt op dit moment nog druk gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een fles van papierpulp. De fles moet uiteindelijk gaan voldoen aan de criteria voor koolzuurhoudende dranken. Het plan is, dat de papieren fles volgend jaar op de markt komt. Vanaf dan zou men bier of cola kunnen drinken uit een papieren fles. Biermerk Carlsberg werkt mee aan de ontwikkeling.
De bedenker, de Deense ingenieur Jesper Servé, zet zich met zijn EcoXpac in voor het maken van verpakkingen met minimale CO2-voetafdruk. Uiteindelijk wil hij ook dat zijn papieren fles biologisch afbreekbaar wordt, zodat die gewoon bij het compost kan.

Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK