Slimme fles bestelt zelf de inhoud

De klanten van olijfolieleverancier Liquido d’oro uit Driebergen, gaven steeds vaker feedback op de mooie fles. ‘Zonde om die weg te gooien’, was de opmerking. Dat zette Lonneke Mulder en de eigenaar van Liquido d’oro aan het denken.

Zo ontstond Olivery, een online leverancier van olijfolie die een hervulbare fles levert en vervolgens navulverpakkingen opstuurt op bestelling of in abonnementsvorm.

Nu er een intelligente fles is ontwikkeld kan bestellen ook automatisch. De fles geeft via een chip een signaal aan een app, als er nog 10% olijfolie in de fles zit, waarna de bestelling automatisch wordt gedaan.

Met leverancier Daklapack werd een navulverpakking ontwikkeld die met PostNL werd getest. De verpakking moest namelijk garanderen dat de olie zonder lekkage bij de klant komt. Mulder: “Het is gelukt, dus we besparen CO2 door hergebruik van de fles en het feit dat de olie per post wordt verzonden. Alleen de navul- verpakking kan nog niet worden gerecycled. Dat is nu onze uitdaging. Bij het platform van KIDV, waarbij Daklapack ook betrokken is, praten we met leveranciers, maar de oplossing is er nog niet. We staan open voor tips wat dat betreft.”

www.olivery.com

Bron: verpakken magazine

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK