Leuke klus met weinig effect: verkiezingsborden

De tijd van het zelf opplakken van verkiezingsposters is definitief voorbij. In vrijwel alle gemeentes worden dezelfde voorbedrukte grootformaat posters opgeplakt. Maar hebben ze effect?

Nee, zegt politicoloog Peter van der Heiden van de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij Omroep Gelderland zegt hij dat het een relikwie uit het verleden is. Hij zegt dat de politieke partijen in Den Haag gewoon vergeten zijn om ermee op te houden.

Verkiezingsboren Trotter

Hoogleraar media en samenleving Rens Vliegenthart van de Universiteit van Amsterdam deed ooit een studie naar de evolutie van verkiezingsposters en zei in een artikel bij de NOS: “Puur op basis van het zien van de posters wordt geen keuze gemaakt. Mensen worden er hooguit aan herinnerd dat er verkiezingen aankomen.”

Het bedrijf Imagebuilding uit Den Haag is één van de aanbieders van de zogenaamde Trotters, die een aantal jaar geleden in de plaats zijn gekomen van de bekende grijze houten ‘doe-het-zelf’ borden.

Bron (aangevuld): NOS

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK