Oud papier levert te weinig op

Scholen die met oud papier nog wat extra geld weten binnen te halen, stoppen in hoog tempo met de inzameling. Voor drie euro vier uur bezig zijn is niet meer haalbaar, aldus een directeur van een basisschool in Emmen.

visser-assenDe waarde van oud papier schommelt flink, maar was bijna nooit zo laag als het nu is. De aanbieders krijgen slechts 53 euro per ton. Ook bij Visser Recycling BV in Assen, waar oud papier binnenkomt, is merkbaar dat er steeds minder binnenkomt. “Normaliter staat er een vergoeding tegenover. Maar op dit moment is die zo laag, dat de interesse afneemt”, zegt Anja Drok van het bedrijf.

Volgens haar is de daling van de prijs te wijten aan landen als Verenigde Staten en Groot Brittannië, die vuil papier aanbieden. “Landen als China en Aziatische landen, dat zijn wel de landen op recyclinggebied, die hebben er geen belangstelling meer in vanuit Europa. En dat zie je terug aan de prijzen.”

De verwachting is volgens Drok wel dat de prijs weer zal stijgen. “Je moet ergens heen met het oud papier.”

Bron: RTV Drenthe

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK