IKEA alleen door met online

Eén van de grotere catalogi in print gaat verdwijnen. IKEA stopt met het geadresseerd verspreiden van de bekende jaarlijkse catalogus.

Volgens de berichten is het een wereldwijde maatregel. Elk jaar werden er maar liefst 210 miljoen exemplaren gedrukt en verspreid in 38 talen en in 76 verschillende edities. Voorafgaand aan het besluit werd al volop geëxperimenteerd met de digitale versie van de catalogus op de website van IKEA. Daar zijn goede ervaringen mee opgedaan, met name in
Groot Britannië werd becijferd dat het vervangen van de papieren catalogus door een online versie geen gevolgen had voor de IKEA vestigingen aldaar. De nieuwe online catalogus is vanaf 27 augustus beschikbaar. In de winkels blijft nog wel een beperkt aantal papieren exemplaren beschikbaar.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK