IKEA-catalogus steeds ‘groener’

IKEA heeft de Retail Sustainability Award gewonnen tijdens de categorie-uitreiking van de ABN AMRO “Beste Winkelketen van Nederland” verkiezing. De Zweedse meubelwinkel wil laten zien dat zij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet en een ‘groen’ bedrijf is. Ook bij het drukken van de catalogus houdt IKEA rekening met haar CO2-footprint. Zo is de editie van dit jaar gedrukt op 100% FSC-papier. Zo heeft het Zweedse meubelbedrijf bij de productie van de catalogus het energieverbruik al weten terug te dringen (met 5% tussen 2014 en 2016), en wil men voor de productie van de 2018-editie de CO2-uitstoot met 28% doen dalen.

Papier blijft
IKEA houdt vast aan de papieren versie van haar beroemde catalogus (naast de digitale versie in de IKEA-catalogus-app). Naar eigen zeggen, omdat zij de lezers ook de gedrukte versie gunnen. Mensen lezen de catalogus graag en gebruiken deze als naslagwerk. De IKEA-catalogus is, met een oplage van 203 miljoen exemplaren, ’s werelds grootste periodieke publicatie.

Bron: IKEA/papierenkarton

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK