Als computers dankzij AI en ML zelf gaan ontwerpen

Artificial Intelligence en Machine Learning spreiden, volgens een artikel van Jason Tselentis, hun vleugels uit naar creatieve beroepen. In zijn Backchannel artikel op WIRED, voorspelt hij dat computers straks websites en drukwerk zullen ontwerpen, op basis van door de klant verstrekte gegevens. Dat kunnen complete ontwerpen zijn, maar AI en ML kunnen professionele ontwerpers ook ondersteunen en veel tijd besparen. Een voorbeeld hiervan is het Quick Layout project, dat Adobe tijdens de laatste Adobe Max demonstreerde. De software helpt bij het esthetisch verdelen van pagina-elementen, zonder de creatieve vrijheid van een ontwerper aan te tasten.

Bekijk het filmpje van Quick Layout via deze link of lees het hele artikel van Jason op WIRED.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK