Ikea catalogus dit jaar gewoon weer op papier

Vanaf vandaag valt de Ikea catalogus 2018 weer bij miljoenen Nederlandse huishoudens op de deurmat. De nieuwste catalogus is gewoon weer het aloude formaat: een 328 pagina’s tellende papieren gids, vol design en slimme oplossingen, die inspelen op moderne woonsituaties. Omdat niet alle Nederlandse huishoudens de Ikea catalogus 2018 thuis ontvangen, gaat Ikea bovendien met een catalogus “pop-up” het land in om de nieuwste catalogus uit te delen aan belangstellenden die de catalogus niet per post ontvangen. De aftrap is op Texel, waar de catalogus nooit eerder werd verspreid. Na Texel toert de catalogus “pop-up” in twee weken verder: van Leeuwarden tot aan Maastricht en Middelburg.

De Ikea catalogus is met een oplage van 203 miljoen exemplaren ’s werelds grootste periodieke publicatie. De catalogus wordt dit jaar verspreid in 52 landen in 35 talen. De Nederlandse editie wordt verspreid onder 5.7 miljoen Nederlandse huishoudens en is, zolang de voorraad strekt, ook verkrijgbaar in de winkel. De catalogus voor 2018 is wederom volledig op FSC Mix Credit papier gedrukt. Bij de gedrukte catalogus hoort ook de Ikea catalogus app, als digitaal verlengstuk met veel extra beeld- en videomateriaal.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK