Ikea lanceert catalogus als audioboek

Ikea heeft eind augustus voor het eerst een audio-versie van de bekende catalogus uitgebracht. Met het audioboek wil Ikea met een knipoog aandacht vragen voor de nieuwe digitale catalogus.

In het audioboek wordt de catalogus van kaft tot kaft voorgelezen, inclusief alle Zweedse namen. Met het audioboek kan je naar de catalogus luisteren, waar je ook bent – in de bus, in de trein of in de sportschool. Wie nieuwsgierig is naar het bijbehorende beeld, kan de catalogus bekijken via de website.

Het audioboek en de digitale catalogus zijn beschikbaar via Ikea.nl/catalogus.

Online oriënteren

Eerder kondigde Ikea Nederland aan een nieuwe verspreidingsmethode van de catalogus te testen. Ikea ziet steeds meer voordelen van een digitale catalogus. Zo oriënteert het merendeel van de klanten zich op de website en de andere digitale kanalen van het woonwarenhuis, voordat ze de winkel of webshop bezoeken. Ook kan het woonwarenhuis sneller en eenvoudiger nieuwe wooninspiratie toevoegen aan de digitale gids dan aan een gedrukte catalogus die slechts één keer per jaar verschijnt. Voor liefhebbers is een beperkt aantal gedrukte exemplaren verkrijgbaar bij de fysieke winkels.

Via Spotify en de website van het Zweedse woonwarenhuis wordt de catalogus van begin tot eind voorgelezen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK