Abonnees VI krijgen geen banners meer te zien

Voetbal International heeft de keuze gemaakt om vanaf 4 september betalende leden van het weekblad en VI PRO geen banners meer te tonen op VI.nl en in de VI-apps. Deze beslissing is genomen na een onderzoek onder de elfduizend PRO-abonnees, die daarin aangaven dat ze bereid waren om meer te betalen voor een volledig bannervrije site.

vi-logoLeden van VI PRO hadden al langer de wens om niet meer lastig gevallen te worden door video-blasters, streamers, display advertenties en homepage takeovers op VI.nl en in de VI-apps. Dit daadwerkelijk realiseren, bracht financiële consequenties met zich mee. Daarom heeft VI een enquête uitgestuurd onder de huidige leden, met de vraag of die bereid zouden zijn meer te betalen om deze wens te realiseren. Toen daar een positief resultaat uitkwam, is de bannervrije omgeving realiteit gemaakt, in combinatie met een minimale tariefsverhoging.

Voor weekbladabonnees geldt, dat VI.nl en de VI-apps ook bannervrij worden, maar zij worden niet geconfronteerd met een tariefwijziging.

Begin 2017 startte VI met het digitale platform VI PRO, waarmee bewust de keuze voor kwaliteit boven snelheid werd gemaakt. Vanuit de overtuiging dat lezers nog steeds willen betalen voor journalistiek die waarde biedt. Dit gebeurde in tijden van een nationale voetbalcrisis en een veranderend medialandschap, waarin het steeds meer draait om snelle clicks en spannende quotes. Hier heeft VI met VI PRO succesvol een tegengeluid aan gegeven.

Onlangs is VI PRO verrijkt met een persoonlijke pagina, waar abonnees op basis van zelf aangegeven voorkeuren een eigen nieuwsoverzicht aangeboden krijgen. Het platform blijft zich voortdurend ontwikkelen om abonnees steeds meer toegevoegde waarde te bieden. VI PRO heeft ruim elfduizend betalende abonnees.

Bron: INCT

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK