Financieel Dagblad heeft record aantal abonnees

Volgens het FD werd eind mei de grens van 85.000 betalende abonnees gebroken. De krant zette vroeg in op de digitale transformatie en bleef tegelijkertijd investeren in de ontwikkeling van de gedrukte krant. Die aanpak resulteerde erin dat de verkochte papieren oplage de laatste jaren vrijwel stabiel bleef en dat daarnaast veertigduizend digitale abonnementen werden toegevoegd.
Mildred Hutten, Marketing Directeur FD Mediagroep, noemt dit een historische mijlpaal: “Het FD heeft in zijn lange bestaan, de krant dateert van 1796, nog nooit zoveel betalende lezers aan zich weten te binden. Wij zijn ongelooflijk blij dat we dit resultaat hebben kunnen bereiken.”

Het FD formuleerde voor zichzelf de ambitie om ‘onmisbaar te worden voor 100.000 betalende lezers’. Volgens Mildred Hutten ligt het behalen van die doelstelling binnen bereik: “Het FD heeft namelijk ook betalende abonnees die niet meegerekend worden volgens de officiële oplagemetingen van het NOM, omdat ze niet voldoen aan de definitiecategorieën. Zo tellen bijvoorbeeld digitale abonnees die toegang hebben tot de FD-artikelen op fd.nl of via de FD App, maar geen toegang hebben tot de digitale replica in deze metingen niet mee. Als we deze abonnementen meetellen, gaan we al richting 90.000 betalende abonnees. Analyse van de groei van de oplage laat ook zien dat het FD in steeds bredere kring relevant wordt gevonden.”
(bron: Fonk )

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK